Glavni kandidat za osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske je Rudar iz Prijedora, a prvi ispit izabranici Borisa Savića imaće sutra od 17 časova, kada ih očekuje gostovanje Željezničar Sport timu.

Ekipa je u pripremnom periodu ostvarila četiri pobjede i poraz od Borca a ne kriju da u novu sezonu ulaze sa najvišim ambicijama. Dolaskom iskusnog Perice Ivetića tim je dobio na čvrstini u odbrani, a u napadu se mnogo očekuje od Jakupovića, Kulenovića i Slavena Stjepanovića, koji je početkom jula stigao iz Zvijezde 09. Pomoćni trener u stručnom štabu Rudara Marko Tešić nada se dobrom izdanju ekipe na otvaranju sezone.

“Prva je utakmica, očekivanja su najveća. Nadamo se plasmanu u Premijer ligu BiH. Tako ćemo i da pristupimo svakoj utakmici i spremamo se za svakog protivnika. Zadržali smo kostur ekipe iz prošle sezone, a ciljano smo dovodili igrače, pa na svakoj poziciji imamo po dva- tri igrača”, rekao je Tešić.

Željezničar Sport tim je u prethodne dvije godine sezonu uvijek otvarao protiv budućeg šampiona. Prošle je to bila Krupa, a godinu prije banjalučki Borac, pa je trener Zoran Ćurguz kroz šalu rekao da je njegov tim predodređen da na startu igra sa najboljim timom lige. Ekipa sa Predgrađa ponovo u sezonu ulazi sa mladim snagama, a Ćurguz nema dilemu o tome ko će na kraju podići šampionski pehar.

“Rudar je glavni favorit prvenstva i ne vidim nijednu ekipu koja bi mogla da im izađe na crtu. Oni su klub koji u zadnje dvije-tri godine pokazuje konstantan napredak, dobro su se pojačali u prethodnom periodu i imaju šampionske ambicije. Moji momci su svjesni da je uvijek najljepše igrati protiv najboljih. Mi smo tim koji je moćan kući, imamo tempo koji rivali teško mogu da prate”, izjavio je Ćurguz.

Sve utakmice prve runde na programu su sutra od 17 časova, osim duela Alfa Modriče i Podrinja, koji će biti igran od 20:30. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske ranije je usvojio odluku da  mečevi, u narednom periodu, protiču bez prisustva publike.

Izvor: ATV