Susreti sa divljom svinjom nisu rijetkost u Njemačkoj. Neimenovani muškarac sunčao se na jezeru zapadno od Berlina, kada je vepar, koji je čest u prestonici Njemačke, „ukrao“ kesu nudisti i natjerao ga da trči za njom pred desetinama posjetilaca.

Postoji nekoliko plaža i jezera širom Njemačke koje ljudima omogućavaju da plivaju ili se sunčaju bez odeće kao dio kulture tijela.

Na berlinskom izletištu za nudiste došlo je do incidenta, kada su divlja svinja i dva mladunca ukrala plastičnu kesu u kojoj se nalazio laptop jednog od posjetilaca izletišta.

Čovjek kome su divlje svinje otele kesu sa laptopom potrčao je za njima, a na izletištu je bilo dvadesetak posjetilaca, koji su posmatrali čovjeka koji je uspio da „otme“ svoje stvari.

Susreti sa divljom svinjom nisu rijetkost u Njemačkoj. Prošle godine evropska statistička agencija „Eurostat“ saopštila je da u EU ima oko 150 miliona divljih svinja, a 40 odsto njih može da se nađe u Španiji i Njemačkoj.

U januaru 2019. godine Danska je čak započela podizanje zida od 70 kilometara duž svoje granice sa Njemačkom u pokušaju da spriječi divlje svinje da prelaze granicu.

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, vidi se nag muškarac srednjih godina koji trči za divljim svinjama.

To nije prvi put da životinje kradu stvari od ljudi. U Berlinu je otkrivena lisica koja je krala ljudima cipele i papuče koje su ostavljali u baštama.

Izvor: RTS