Novu sezonu u Omladinskoj Premijer ligi BiH juniori Rudar Prijedora počinju danas (18 časova) na domaćem terenu protiv komšijskog banjalučkog Borca u krajiškom derbiju.

-Iza nas je specifična situacija, cijelih pet mjeseci nije se odigrala nijedna takmičarska utakmica. Odmah na početku sezone pred nama je derbi protiv Borca, specifičan susret u kojem naboj uvijek postoji između Rudar Prijedora i Borca. Nadam se da će biti dobra utakmica, žao mi je što neće biti gledalaca jer sam siguran da bi došli u velikom broju. Što se tiče moje ekipe svi su igrači na raspolaganju, idemo na pobjedu na našem terenu. Neće biti lako odličan je rival, vjerujem da ćemo biti na nivou. Pokušaćemo da budemo konkurentni sa ostalim ekipama kao i prošle sezone. Nemamo imperativa, rasterećeni smo i to nam odgovara, kada igramo bez rezultatskog pritiska – istakao je Srđan Marjanović, trener juniora Rudar Prijedora.

Mladi golgeter Filip Mikić je takođe optimista:

-Utakmica protiv Borca je motiv više, krajiški derbi, idemo na pobjedu. Nadam se da će tako i biti. Očekujem fer i korektnu utakmicu. Lakše mi je dati gol nego pričati. Toliko.