Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je da se PDP zalaže za smanjenje privilegija funkcionerima u Srpskoj po principu “jedan čovjek – jedna budžetska plata”.

Smanjenje privilegija trebalo bi da važi za funkcionere u svim institucijama Republike Srpske koje se finansiraju iz budžeta – Narodnu skupštinu, Vladu, agencije, fondove i javna preduzeća – rekla je Trivić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je navela da je procjena PDP-a da bi se ovim “oslobodilo” 10.000 novih radnih mjesta ili bi se napravile ogromne uštede u budžetu Republike Srpske.

Trivić kaže da je PDP spreman da prihvati prijedlog SNSD-a o smanjenju privilegija funkcionerima u Srpskoj.

– Ukoliko prijedlog bude dobar, mi smo spremni da ga prihvatimo. U suprotnom, mi ćemo predložiti bolje rješenje – rekla je Trivić.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je da se PDP zalaže za smanjenje plata funkcionera u Gradskoj upravi Banjaluka.

– Plate gradonačelnika, predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada treba da budu dvije prosječne plate u privatnom realnom sektoru u Banjaluci – rekao je Stanivuković i dodao da se po ovom osnovu i smanjenjem broja savjetnika godišnje mogu napraviti uštede od dva miliona KM.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša predložio je da plate poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu smanjene u doba pandemije virusa korona na nivo prosječne plate.

Izvor: SRNA/Srpskainfo