Umjesto deklarativnog zalaganja za manje plate funkcionerima, PDP bi prvo morao da zaviri u sopstveno dvorište gdje već sada može da zatekne svoje visoke funkcionere koji primaju po dvije plate iz budžeta, izjavio je Miroslav Popržen, član Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a.

Popržen ističe da su u PDP-u na današnju pres konferenciju trebali dovesti i Igora Crnatka, doskorašnjeg ministra spoljnih poslova i visokog funkcionera PDP-a, koji je više od godinu dana primao duplu platu, i kao narodni poslanik i kao ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu.

– Da li imamo igdje ijedan dokaz da se Crnadak odrekao tih primanja i dao ih onim kojim je to najpotrebnije? Da li je kojim slučajem i Јelena Trivić nekome dala svoje dvije plate koje zarađuje, i na Ekonomskom fakultetu i u Narodnoj skupštini – upitao je Popržen.

On je pozvao Trivićku i Crnatka, ali i sve druge funkcionere PDP-a, da se odmah odreknu svojih duplih primanja i javno ih vrate u budžet, ukoliko su zaista iskreni u svojoj namjeri.

– Ako su zaista ozbiljni ljudi, koji drže do svoje riječi i ne lažu birače, već sutra treba da javno vrate svaku platu “viška” koja im je isplaćena iz budžeta, a radi se o desetinama hiljada maraka. Samo ako bi to uradili, povjerovao bi im da nije riječ o još samo jednoj predizbornoj obmani – rekao je Popržen.

On je naglasio da se PDP zalaže za smanjenje plata isključivo kako bi pribavio jeftine političke poene i samo zbog približavanja lokalnih izbora.

– Ovo je nastavak licemjerene i lažne politike PDP-a koji su sami građani davno prepoznali. Na prošlim izborima, prikupljali su poene na jednoj tragediji, a sve se završilo tako što su slagali one za koje su se, kao, zalagali. Baš kao što su slagali tada, tako će slagati i sada – rekao je Popržen.

Izvor: ATV