Zbog sumnje da se u jednom hotelu na Jahorini nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa drogom i oružjem, policija je izvela akciji i uhapsila šest osoba.

Među njima je bio i Miloš Nilović (31) zvani Runjo iz Srbije, a za kojeg se sumnja da je član škaljarskog klana.

Osim njega, tu su zatečeni i Milutin Danilović (38) sa Pala, Mladen Šipka (38) iz Beograda, Srđan Rađenović (46), Radivoje Drenković (39) i Bojaš Šćekić (34) iz Crne Gore.

Prema saznanjima Srpskainfo radi se o veoma opasnim osobama od kojih je većina poznata policiji po teškim krivičnim djelima, a Nilović se povezuje sa škaljarskim klanom.

U maju ove godine izbjegao je napadača koji ga je pokušao ubiti u jednom kafiću u Vračaru.

Prilikom pretresa njihove sobe na Jahorini, policija je pronašla kesicu sa tragovima bijele materije za koju se pretpostavlja da je droga, kao i pištolj s 11 metaka i više mobilnih telefona.

Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da su oni drogu konzimirali u hotelu, ali da su sve potrošili do upada policije.

– Osumnjičeni su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da se na području Jahorine  nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – saopšteno je PU Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenih.

Dodali su da je u toku  dokumentovanje premeta nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Izvor: Srpskainfo