Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je danas da su intenziviranjem rada ulične redukcije zloupotrebe narkotika ostvareni dobri rezultati i da su samo u prošlom mjesecu evidentirana četiri krivična djela i sedam prekršaja iz ove oblasti, što je za šest prekršaja više nego u istom periodu prošle godine.


“U okviru akcije `Plantaža 2020` pronađeno je 15 stabljika konoplje, dok je od devet lica oduzeta droga. Tokom aktivnosti na suzbijanju prodaje narkotičkih sredstava pronađena je i oduzeta i određena količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava”, izjavio je Vujanović na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor kontrolisano je i evidentirano 119 ilegalnih migranata, za 19 više nego u istom periodu lani.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović rekao je da je iz oblasti privrednog kriminaliteta zabilježeno sedam krivičnih djela sa ukupnom materijalnom štetom oko 70.000 KM.

“Ukupno je evidentirano 90 krivičnih djela, od čega 29 po nepoznatom izvršiocu ili 32 odsto od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 91 odsto, a po nepoznatom počiniocu 73 odsto”, naveo je Mikanović.

U ovom periodu evidentirano je i jedno ubistvo u pokušaju, a osumnjičeni je uhapšen i predat nadležnom tužilaštvu, kao i jedno razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja zabilježeno ukupno 89 saobraćajnih nezgoda, što je za oko 12 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok saobraćajnih nezgoda sa poginulima u julu nije bilo.

Iz oblasti javnog reda i mira evidentirano je 66 prekršaja ili za 18 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Izvor: Agencije