Učinka od tri gola na četiri meča ne bi se postidjeli ni najbolji golgeteri, a da je bilo malo sreće štoper Vojvodine Siniša Saničanin sada bi dijelio i prvo mjesto liste strijelaca Superlige Srbije.

Fudbaler koji je svojevremeno nosio dresove prijedorskog Rudara i banjalučkog Borca, neizostavni je član posljednje linije novosadskog tima, a pored  sjajnih defanzivnih kvaliteta,  na početku nove sezone, dokazao je da je strah i trepet i pred protivničkim golom.

“Da mi nisu poništili gol protiv TSC-a imao bih učinak četiri od četiri. Međutim prezadovoljan sam i ovim što sam do sada realizovao, jer ipak moj zadatak nije postizanje golova. Dobro igramo na startu sezone, imali smo nešto teži raspored u prva dva kola, ali smo u dobroj poziciji”, rekao je Saničanin.

Lista onih koji su zainteresovani za njegove usluge sve je duža, a u ponedjeljak je stigao i poziv selektora reprezentacije BiH Dušana Bajevića za mečeve Lige nacija narednog mjeseca. Iako ne krije da godi interesovanje inostranih klubova, Saničanin poručuje da ga trenutno zanima samo “crveno-bijeli” dres “lala”, u kojem je prošle sezone osvojio i Kup Srbije. S nestrpljenjem iščekuje i ime protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Postoje ljudi koji se brinu o mojim narednim transferima. Nadam se da stići neka dobra ponuda koja će zadovoljiti i mene i Vojvodinu. Svaki igrač teži tome da se oproba u inostranstvu. Čekamo žrijeb za Ligu Evrope, sigurno da ćemo dobiti teškog protivnika. Ipak, igra se na jedan meč, tako da je sve moguće. Vjerujemo u naš kvalitet”, izjavio je Saničanin.

Istakao je i da mu je drago što ima priliku da sarađuje sa Nenadom Lalatovićem, koji, kako kaže, svojom energijom i načinom vođenja utakmica uvijek izvuče atom više iz ekipe.

“On je stvarno vrlo harizmatična osoba, ima neku posebnu energija koja dodatno motiviše nas igrače, pred svaku utakmicu i trening. Nikad nisam vidio da neko ima takvu energiju. Vjerujem da nas to zajedno gura naprijed”, poručio je Saničanin.

Priliku da nastavi golgetersku seriju Saničanin će imati već u nedjelju, kada Vojvodinu očekuje gostovanje Napretku u Kruševcu. Biće to uvod u derbi protiv Partizana u Novom Sadu.

Izvor: ATV