Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, uz sasluženje sveštenika dobojskog namjesništva, osveštao je danas rekonstruisani objekat Vladičanskog dvora u dobojskom naselju Bare, u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U obnovu Vladičanskog dvora, koji je kroz istoriju imao važan duhovni, kulturni i prosvetni značaj, Vlada Republike Srpske i grad Doboj uložili su nešto manje od 500.000 KM.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Nakon osveštanja Vladičanskog dvora uslijedilo je premijerno prikazivanje dokumentarnog filma o ovom objektu, a nakon toga i slomljenje slavskog kolača.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Episkop Fotije jutros je, uz sasluženje sveštenstva arhijerejskog namjesništva dobojskog, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom slave grada Preobraženja Gospodnjeg.

Liturgiji su prisustvovali predstavnici lokalne uprave u ograničenom broju usljed preventivnih mjera zbog virusa korona.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je program obilježavanja krsne slave grada prilagođen preporukama i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Јerinić je rekao da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prisustvom obilježavanju slave grada, pokazuje da je uz Doboj i njegove građane.

U nastavku današnje manifestacije proslave slave grada, biće održana svečanost osveštanja i lomljenje slavskog kolača.

U 20.30 časova predviđen je koncert gradskog Srpskog-crkvenog pjevačkog društva Bogoljublje, koji će biti održan u porti Sabornog spomen hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Izvor: RTRS