U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 106 novih slučajeva virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 471 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 106 osoba u Srpskoj.

Riječ je o 54 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 77 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 35 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Gacka, po osam iz Doboja i Teslića, po šest iz Bijeljine i Foče, pet iz Šamca, četiri iz Višegrada, po tri iz Gradiške, Mrkonjić Grada, po dvije iz Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Laktaša i po jedna iz Trebinja, Dervente, Modriče, Nevesinja, Prijedora, Srpca, Šipova i Kalinovika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 6.363 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 220 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Srpskoj se do sada se oporavilo ukupno 3.867 osoba, a testirane su ukupno 58.673 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 194..

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.541 osoba, a nadzor je završen kod 50.367 osoba.

Izvor: RTRS