Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su aktivnosti Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji svijetao primjer solidarnosti, ali i odraz želje građana i institucija Srpske za jačanjem veza sa sunarodnicima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini.

Cvijanović je tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim u Banjaluci, izrazila punu podršku radu Odbora, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje je Odbor realizovao u prethodnom periodu, kao i o planovima za budućnost.

Sastanku su prisustvovali dugogodišnji novinar i književnik Tomo Marić, kao i novinar Slavko Basara, autor knjige o svim dosadašnjim aktivnostima Odbora na području južne srpske pokrajine, koja bi trebalo da bude objavljena do kraja godine.

Arlov je zahvalio predsjednici Srpske na kontinuiranoj podršci, te izrazio nadu da će odlična saradnja Odbora sa institucijama Republike Srpske biti nastavljena i u narednom periodu.

Izvor: RTRS