U Prijedoru će sutra biti otvorena prodajna humanitarna izložba slika, za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Četrdeset članova ovog udruženja, djece i mladih s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja večeras je doputovalo u Prijedor, gdje će biti gosti Јavne ustanove Centar Sunce.

Posjeta je organizovana u okviru projekta “Spojimo djecu Kosmeta i Srpske”, u organizaciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koja je ove godine redukovana zbog pandemije.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da je ovo mali dio projekta, kojim pokazuju da ne odustaju od njega.

– Izražavamo veliku podršku upravo ovoj populaciji koji inače imaju “težinu života”, a na Kosovu i Metohiji posebno. Na ovaj način smatramo da smo pobijedili korona virus i da nastavljamo ovaj naš projekat – rekao je Arlov.

Predsjednica Udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić kaže da imaju oko 150 članova i da su treći put u Prijedoru.

– Kad dođemo ovdje kao da smo u svom gradu, a doveli smo djecu od sedam do 25 godina i, uprkos epidemiološkoj situaciji, bilo je teško da ne dođemo i vidimo naše prijatelje – rekla je Rakićeva, koja i sama ima dijete sa poteškoćama u razvoju.

Direktorka ЈU Centar Sunce Slađana Radaković rekla je da će njihov dolazak biti ujedno i prilika za bratimljenje ove ustanove sa Udruženjem “Podrži me”.

Izvor: RTRS