“Već smo navikli da svaki sastanak i saradnja rukovodstva Republike Srpske i Srbije , bez obzira na povod ili temu koja se razmatra dovodi do političke histerije i medijskih harangi koje su svojstvene srbofobnim krugovima u međunarodnoj zajednici i regionalnom okruženju. Težnje za međusrpskom neslogom i podjelom uz istovremeno raspirivanje mržnje prema našem narodu stari su stereotipi sa poznatih adresa koji decenijama produkuju satanizaciju svake prosrpske politike , dovodeći do „oluje“ i pogroma našeg naroda ne libeći se najbizarnijih alibija, nedostojnih i nepoznatih u ljudskoj istoriji.

Ulje na vatru dolijevaju neoprezni srpski političari poput Branislava Borenovića koji dostojan stranih agentura ubacuje i raspiruje sjeme podjela i međusobne mržnje pred predstojeći susret Aleksanda Vučića sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović i to tako što zloupotrebljava dobru volju Aleksandra Vučića da primi i sasluša svakog srpskog političara pa i njega lično.

Odgovornost svakog ozbiljnog čovjeka a pogotovu srpskog političara je da čuva i njeguje dobre odnose rukovodstva Srbije i Republike Srpske bez obzira na lične razlike, percepcije ili frustracije, radi vlastitih neuspjeha ili trenutne pozicije.

Predstavljajući Ujedinjenu srpsku koja baštini filozofiju i strategiju ujedinjena a ne podjela, izvinjavam se ukoliko je moja reakcija mogla da povredi gospodina Borenovića ali naša budućnost zavisi od jedinstva i dobrih odnosa Srbije i Republike Srpske i ne mogu da ne reagujem u tome pravcu jer je to veće i važnije od svake lične impresije ili interesa.”

Dr Nenad Stevandić

prijedor24h