Republičko javno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Sinišu Šakića zvanog Kinez, osumnjičenog za ubistvo Slaviše Ćuluma u maju ove godine u Dragočaju kod Banjaluke.

Dragica Tojagić, portparol RJT, objasnila je za Srpskainfo da je tužilaštvo zatražilo produženje pritvora za još dva mjeseca.

– Produženje pritvora zatraženo je iz dva razloga, odnosno bojazni da će osumnjičeni pobjeći ukoliko bude pušten na slobodu. Drugi razlog je osnovana bojazan da će sakriti ili uništiti dokaze važne za krivični postupak, odnosno da će ometati postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike – objasnila je Tojagićeva.

O produženju pritvora odlučivaće Vijeće Okružnog suda u Banjaluci – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja ove godine u Dragočaju kod Banjaluke, kada je sa automobilom krenuo prema gradu.

Ubice su mu napravile zasjedu i čekali da naiđe, a zatim ispucali najmanje jedan rafal iz automatske puške u njega. Od zadobijenih povreda Ćulum je preminuo na mjestu, a njegovo tijelo nađeno je skoro dva časa nakon ubistva i pronašla ga je njegova majka.

Poslije toga pokrenuta je velika policijska akcija i privedene su sve osobe koje su imale sukob ili su sarađivali sa Ćulumom, međutim uskoro su svi pušteni na slobodu.

Inspektori tada nisu zatekli Šakića na adresi stanovanja i raspisali su potjernicu za njim, a on je nakon 10 dana uhapšen na graničnom prelazu sa Hrvatskom. Šakić je tada došao kao pješak, a graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica, nakon čega je uhapšen.

Izvor blizak istrazi nam je pojasnio da je tokom saslušanja u policiji Kinez tada negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Ćuluma i tvrdio je da je za vrijeme ubistva bio u Hrvatskoj, ali je odbio poligrafsko isptivanje.

– Inspektori tada nisu imali dovoljno dokaza protiv njega i on je pušten na slobodu, ali je i pored toga policija sumnjala da ima veze sa ubistvom. Nakon što je policija prikupila dovoljno dokaza usljedilo je novo hapšenje Kineza – objasnio je ranije naš izvor.

Izvor: Srpskainfo