U Ulici Miloša Obrenovića, kod gradske Tržnice, u toku su završni radovi na remontu magistralnog dijela vrelovoda koji toplotnom energijom snabdijeva naselje Pecani. U gradskoj „Toplani“ navode da bi posao vrijedan oko 60 000 maraka trebao biti završen do kraja ove nedjelje. Radi se u betonskom kanalu, o dužini od 60 metara vrelovoda u kojem se mijenja oko 120 metara cijevi. Radovi traju, kako je naglasio Zoran Knežević direktor „ Toplane“ a.d Prijedor od 17. avgusta.

-Maksimalno smo ažurni po pitanju ove dionice, zato što je riječ o izuzetno frekventnoj saobraćajnici s javnim parkingom. Tako da s ovom sedmicom završavamo remont na mreži i nakon tog krećemo s dopunom sistema tehnološkom vodom za predstojeću grejnu sezonu o čijem će početku građani biti pravovremeno obaviješteni.- kaže Knežević.

Sve to rade kako bi spremno dočekali početak grejne sezone koja zvanično počinje 15. oktobra. Ukoliko prije tog bude hladnijih dana, s grijanjem će krenuti i desetak dana ranije. To je praksa “Toplane” iz prethodnih godina. Knežević je dodao da će u hodu otklanjati i sitne kvarove na vretovodnoj mreži. Nisu isključeni, jer je vrelovodna mreža u Prijedoru starija od 60 godina.

-Već smo navikli da s početkom grejne sezone imamo takve probleme koje rješavaju stručne službe “Toplane”. S redovnim grijanjem počinjemo 15. oktobra, no ukoliko vremenske okolonosti to budu zahtijevale blćemo spremni da počnemo i ranije. Sve što trenutno radimo je u sklopu pravovremenih priprema za sistem daljinskog grijanja-kaže Knežević.

M.Z./Kozarski