Grad Prijedor objavio je danas javni poziv za dodjelu podsticaja za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća s ciljem novog zapošljavanja.
Podsticaji su namijenjeni za nabavku novih mašina, opreme i alata za potrebe proizvodnih procesa, a biće isplaćeni iz budžeta grada u okviru MEG projekta koji finansira Vlada Švajcarske, a provodi UNDP. Riječ je o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje projekata koja se isplaćuju po principu refundacije.

Maksimalan iznos podsticaja je 20.000 KM po korisniku, maksimalno učešće podsticaja u vrijednosti nabavke je 65 odsto, dok korisnik obezbjeđuje 35 odsto, a vrijednost nabavke ne može biti veća od 150.000 KM.

Rok za prijave je 25. septembar ove godine, a detaljne informacije iz javnog poziva, prijavni obrasci i pravilnik dostupni su na info pultu Gradske uprave i na veb- stranici www.prijedorgrad.org.

Prijedor je jedna od 18 lokalnih zajednica u BiH koje učestvuju u programu ekonomskog i ekološkog razvoja MEG koji funkcioniše tako što se iz godine u godinu prati ispunjenost uslova i napredak učesnika i na osnovu toga im se dodjeljuju sredstva za naredne projekte, a uslov donatora je da lokalna zajednica obezbijedi minimalno jednak iznos novca koliko obezbjeđuje i donator, kao i da snosi troškove PDV-a i nadzora.

Izvor: Agencije