Nove metre puta u dužini od 3.300 metara u selu Gornja Lamovita kod Prijedora danas su dobili mještani ovog sela. Ukupna vrijednost ovih radova iznosila je oko 400.000 konvertibilnih maraka, koje su finansirali mještani i donatori.
Hvala mještanima Gornje Lamovite i predsjedniku GrO DEMOS-a Tomislavu Prpošu koji su me pozvali da lično posjetim lokalitet izvedenih radova i podijelim sa njima radost jako bitnog i svečanog događaja za njih. Čast mi je bila odazvati se njihovom pozivu, a posebno se zahvaljujem predsjedniku Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljku Čubriloviću i predsjedniku Gradskog odbora Demokratskog saveza Prijedor Tomislavu Prpošu, koji su mi ovom prilikom uputili nesebičnu podršku u mojoj kandidaturi.
Iskrene čestitke svima koji su učestvovali i izgradili ovu saobraćajnicu bez pomoći lokalne zajednice, čija je to bila obaveza.
Najveće napore u izgradnji uložio je predsjednik GrO Demokratskog saveza Prijedor Tomislav Prpoš, koji je ovim pokazao i dokazao da se mjesto u kojem si rođen nikada ne zaboravlja, za razliku od dosadašnjih gradonačelnika koji su zaboravili Gornju Lamovitu i Gornju Omarsku u proteklim godinama sa gradskim budžetom.
Mještani ova dva sela su ponosan i prkosan narod, koji je formirao dvije brigade u proteklim ratovima i zaslužili su da se grad korektno i odgovorno ponaša prema njima. Do sada nije to bilo tako, ali od slijedeće godine grad će se u značajnoj mjeri posvetiti i ovim selima. Neophodno je nastaviti finansirati izgradnju puteva u selima, jer su naša sela od izuzetne važnosti za privredni razvoj grada i treba da imaju razvijenu saobraćajnu komunikaciju.
Na radost svih, prvenstveno mještana i ostalih koji koriste ovu putnu komunikaciju svečano je otvorena dionica lokalnog puta. Otvorena asfaltirana dionica puta će olakšati život svim lјudima koji putuju ovim pravcem.
Ovi radovi su od velikog značaja, a u cilju razvoja malih sredina i ostanka mladih na selu.
Srećno vam otvaranje puta dragi mještani, to je trebalo i ranije da se uradi, jer je riječ o naseljenim selima. Želim vam mnogo srećno pređenih kilometara ovim lokalnim putem.
prijedor24h