U posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 73 osobe u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o 37 muških i 36 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 50 srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po osam osoba je iz Doboja i Modriče, sedam iz Teslića, po pet iz Pala i Rogatice, četiri iz Gacka, tri iz Bijeljine, po dvije iz Banjaluke, Zvornika, Gradiške, Istočne Ilidže, Prijedora, Laktaša, Šamca, Bratunca, Čelinca, Mrkonjić Grada, Šipova, Bileće i Stanara i po jedna iz Dervente, Kotor Varoša, Vukosavlja, Trebinja, Sokoca, Novog Goražda i Istočnog Starog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu i ženi starije životne dobi iz Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.330 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 247 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.294 osoba, testirane su ukupno 64.202 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 228, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 64, a u opštim bolnicama 164.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.174 osoba, a nadzor je završen kod 51.448 osoba.

Izvor: RTRS