Prijedorski SDS optužio je gradsku vlast da svoje kandidate na izborima, reklamira na račun građana.

Kao primjer navode to što su u emisiji, koja je trebalo da bude promocija Prijedora na privatnoj televiziji, učestvovali samo kandidati sa odborničke liste DNS-a. Osude, zbog zloupotrebe promocije grada u političke svrhe, stigle su i od drugih političkih partija, ali i građana.

Za emisiju u nedjeljnom terminu, Gradska uprava izdvojila je 17 i po hiljada maraka. Iako je to trebalo da bude promocija grada od privrede do kulture, u emisiji su učestvovali kandidati prijedorskog DNS-a za odbornike, tvrde u SDS-u.

– Јuče je bilo nešto što se ne smije ponoviti, apsolutno jednolično iz Prijedora nije mogao otići ni sportista, ni doktor, ni kandidat u bilo kom obliku kao građanin Prijedora, nego isključivo iz članstva DNS-a. I to je ono što nas boli. Mi jesmo u nekim odnosima zajedno danas u koaliciji u Skupštini i to poštujemo, međutim ovo što se juče dogodilo to je nešto što nije primjereno ni jednom gradu, ni jednoj političkoj partiji – rekao je Milan Tubin predsjednik GO SDS Prijedor.

U prijedorskom PDP-u kažu, ništa novo, jer su godinama sve sfere života u Prijedoru pod kontrolom jedne političke partije.

– Osuđujem ovakvo ponašanje, zloupotrebu, jedne da kažem emisije zabavnog karaktera gdje je trebalo da se vrši promocija grada, ona je na jedan brutalan način iskorišćena kao promocija samo jedne političke partije i promocije njihovih kandidata – smatra Dalibor Grabež PDP Prijedor.

U lokalnom SNSD-u smatraju da promocija grada ne bi trebalo da bude zloupotrijebljena u političke svrhe.

– Zašto ne dati prednost prije svega privrednicima, poljoprivrednicima, sportistima. Mi imamo po mnogo čemu da se predstavimo u ovom gradu a da to ne mora biti niko iz političke partije – smatra Saša Bursać predsjednik GO SNSD-a Prijedor.

Potez Gradske uprave kritikuju i građani.

Kako su odabrani učesnici za gostovanje u emisiji privatne televizije i zbog čega su predstavnici bili kandidati i članovi lokalnog DNS-a, pitanja su za Gradsku upravu na koje odgovore, nismo dobili.

Izvor: RTRS