Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 27 osoba sa pozitivnim testom na novi virus korona.

z Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da su se 162 osobe oporavile od oboljenja uzrokovanog virusom korona i da ih je 16 preminulo.

– Pod zdravstvenim nadzorom, u kućnoj izolaciji su 24 osobe, a zdravstveni nadzor je prestao za 2. 398 lica. U bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenje radi liječenja pacijenata sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 12 osoba od kojih je osam iz Prijedora i četiri su iz Oštre Luke-saopštili su iz Štaba.

Podsjetili su da je Republički štab za vanredne situacije do 14. septembra zabranio sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, te da se ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 24 časa. Takođe, do ovog datuma dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Foto: Gradska uprava Prijedor
Foto: Gradska uprava Prijedor

-Obavezuje se Dom zdravlja Prijedor da svoj rad u potpunosti uskladi sa obavezama koje su utvrđene zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom „SARS-CoV-2“ u Republici Srpskoj-naveli su iz Štaba.

Apelovali su na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rad

-Gradski štab za vanredne situacije upućuje zahtjev Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za iznalaženje mogućnosti za proširenje kapaciteta bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor – Kovid odjeljenja i na taj način u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja oboljelih od novog virusa korona omogući smještaj i liječenje oboljelih-zaključuju iz prijedorskog Štaba.

Oni su obavezali Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor da vrši periodičnu dezinfekciju prostora u zoni osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova na području grada Prijedora

Izvor: Srpskainfo