Zdravko Krivokapić, lider pobjedničke koalicije “Za budućnost Crne Gore” danas je zajedno sa sveštenicima iz Pljevlja razvio transparent “Ne damo svetinje” ispred Husein-pašine džamije.

Krivokapić je ranije danas, povodom događaja u Pljevljima i napada na prostorije Islamske zajednice, najoštrije osudio “pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruši međunacionalne i međukonfesionalne odnose”.

“Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovjetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsjećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih godina vršile protjerivanja i represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite”, navodi seu saopštenju.

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” posebno je ukazao na odgovornost direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Mitropolit Amfilohije ocijenio je danas kao veliku ljudsku sramotu poslednji u nizu vandalski čin u Pljevljima usmjeren protiv Islamske zajednice i upozorio da bi napad mogao biti osmišljen plan u cilju podizanju tenzija zbog ishoda izbora.

“Ne možemo se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore po osnovu verske pripadnosti”, naveo je mitropolit.

Kako dodaje, nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti takve stvari, bez obzira na motive.

“Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore”, rekao je mitropolit.

Mitropolija crnogorsko-primorska, takođe je danas osudila napade na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ocenila da je to “velika ljudska samota”.

Izvor: ATV