Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsjednik i premijer /Crne Gore/ tokom kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele, kaže lider crnogorske opozicije Zdravko Krivokapić.

Samo dan-dva nakon završenih izbora u Crnoj Gori došlo je do incidenata. Policija je intervenisala u Podgorici jer su nemire pravile pristalice Mila Đukanovića (DPS) i pristalice pobjedničke koalicije. U tuči je povrijeđeno više lica, a nekoliko je i privedeno.

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić poručio je da ovi incidenti ne treba da služe na čast nikome, ali je optužio Udbu (službe državne bezbjednosti) da stoji iza nemira i da naručuje podjele.

– Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsjednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovara samo jednoj strani, koja sada pokušava Udbom da dođe do poboljšanja rezultata, što je nemoguće. Naša pobjeda je čista kao suza – istakao je Krivokapić.

Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na “odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom trgu u Podgorici”, Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam, ali poziva na spuštanje tenzija.

I lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić poručio je povodom incidenata na ulicama da su građani u obavezi da obezbijede mir u zemlji.

– Ako sačuvamo mir, možemo imati sve, ako izgubimo mir, ne treba nam ništa. Mir i dostojanstvo, mudra i hladna glava su nešto što je svima u Crnoj Gori najpotrebnije u ovom trenutku – rekao je Bečić.

Uprkos pozivima na ublaženu retoriku, nosilac liste DPS-a u Andrijevici i predsjednik opštine Srđan Mašović je za loše rezultate optužio crkvu. DPS je inače u toj opštini poslije devet godina izgubio vlast, a Mašović je poručio da se povlači iz politike.

Izvor: SRNA/RTRS