Rodni kraj okrenuo je leđa Milu Đukanoviću!

U nikšićkoj mjesnoj zajednici Rastoci gdje je rođen, decenijama jakom uporištu njegove politike, prvi put 30. avgusta prošao je kao “bos po trnju”. Upravo u svom kraju poraz najviše boli predsjednika.

Reporter “Novosti” obišao je ovo lijepo prigradsko naselje, koje od nedjelje drugačije živi. Stare komšije, srećom, ne gledaju se “preko nišana”, nego u mirnoj atmosferi pričaju o izborima, pričaju ko je koga izdao ili prodao.

– Imali smo sjajne aktiviste koji su odradili posao kako treba. Nije bilo lako, ali smo uspjeli. Ovdje je DPS osvojio 1.093 glasa, 130 manje nego na izborima 2016. Opozicija je potukla DPS, a pobjeda je čista kao suza – kaže, za “Novosti”, Mladen Milović, koordinator za izbore u ovoj mjesnoj zajednici.

Gotovo da nema čovjeka koga smo sreli koji nam nije potvrdio da je Milov pad bio najavljen, kada se okrenuo raskolnicima, i udario na jedinu kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

– Tu je počeo njegov neminovin pad, a o pod je lupio prije tri dana na izborima – kaže, za Novosti, Matija Božović (30), nezaposleni mladić koji je rođen upravo u vrijeme kada je Đukanović došao na vlast.

– Vala da je sve pozlatio, dosta ga je bilo. Nažalost, iza sebe je ostavio pustoš, razorenu ekonomiju, zemlju iz koje mladi odlaze, narod koji je duboko podjeljen, kriminal i korupciju koji cvjetaju. I ja sam jedan od mnogih Nikšićana koji namjerava da krene trbuhom za kruhom negdje u tuđini, jer ovdje dosad nije bilo života. Dvadeset porodica nas trideset godina držalo pod okupacijom. Milo, dosta je bilo! – Uzvikuje Matija.

Sagovornik kaže da je dugo vremena u Crnoj Gori teško biti Srbin.

– Vjerujem da je to sada iza nas. Moramo se okrenuti jedni drugima, jer Crna Gora je naša kuća. Pod njenim krovom ne treba da bude nikome tijesno.

(Izvor: Novosti)