U toku je rekonstrukcija Osnovne škole “Petar Kočić” u Prijedoru za šta je iz donatorskih sredstava Vlade Srbije Republici Srpskoj odobreno 200.000 evra, izjavila je direktor škole Gorana Bosančić.
“Unutrašnji radovi su okončani prije početka školske godine, dok su vanjski započeli prošle sedmice i očekujemo da budu završeni do kraja idućeg mjeseca. Voljeli bismo da je i to moglo ranije biti gotovo, ali nije bilo moguće zbog epidemiološke situacije i tenderskih procedura”, rekla je Bosančićeva Srni.

Prema njenim riječima, kada su u pitanju unutrašnji radovi, urađena je višenamjenska sala sa pozornicom, draperijama, ozvučenjem, svjetlom i pomičnim vratima, kao i dvije prostorije za produženi boravak, pripadajuće podne obloge i stakleni krov nad dijelom koji povezuje dva školska objekta, a koji je duže vremena prokišnjavao.

“Imamo ograničenje do 20 djece u jednoj grupi, a mi, kao najbrojnija škola u Prijedoru, u uobičajenim uslovima imamo po 80 djece u produženom boravku, tako da sada u te dvije prostorije možemo primiti 40”, podsjetila je Bosančićeva.

Ona je navela da je postavljena nadstrešnica za palete drveta na koje se školski objekat zagrijava, te sanirani krov i parket fiskulturne sale.

“Vanjski radovi obuhvataju zamjenu betonske podloge i svih instalacija, podizanje za jedan nivo i nivelaciju terena, uređenje i osvjetljenje dvorišta, rekonstrukciju postojećeg fudbalskog terena i izgradnju novog odbojkaškog i košarkaškog terena, kao i atletske staze sa četiri trake oko fudbalskog i košarkaškog terena i jedne trake za sprint, uz pripadajuće reflektore”, dodala je Bosančićeva.

Ona je istakla da će u dijelu dvorišta namijenjenom za najmlađe đake biti uređene lavirint staze i zanovljeno dječije igralište, a da će zahvaljujući projektu biti udvostručen video nadzor sa sadašnjih osam na 16 kamera.

“Ovo nam je naročito važno jer smo tokom ovog ljeta imali dva incidenta – razbijena su stakla na ulaznim vratima škole i povrijeđen je noćni čuvar”, naglasila je Bosančićeva.

Izvođač unutrašnjih radova bilo je banjalučko preduzeće “Univerzal BL”, a vanjske radove izvodi prijedorska firma “Unijat M”.

Izvor: Agencije