Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović rekao je večeras da je u Pljevljima vidio rukopis policije i optužio ih za dešavanja u tom gradu, a građane pozvao da budu mirni i dostojanstveni.

On je pozvao vrh DPS-a da ne pokušava na incidentima da gurne Crnu Goru u ponor.

Abazović je naveo da nema potrebe za podizanjem tenzija, da to jedino odgovara odlazećem režimu, te dodao da bi prije izbora to bilo rađeno da je dio opozicije htio da profitira od nacionalizma.

– Pripadnici bošnjačkog naroda je u Pljevljima bio uplašen. Naš cilj je da garantujemo da će biti samo bolje i da ćemo učiniti sve da se svi osjećaju sigurno. U Pljevljima sam vidio rukopis policije i optužujem ih za dešavanja u Pljevljima – rekao je Abazović za Televiziju “Vijesti”.

On je izrazio zadovoljstvo što su jednoglasno osudili napade, te upitao Ulcinjane i Albance koliko ih je otišlo zbog prosrpske opozicije, a koliko zbog politike DPS-a.

– Nakon 30 godina i 14 godina nezavisnosti nismo uspjeli da izgradimo građansku državu, svi smo mi država, nemojte da provociramo, čekali smo 30 godina, nemojte da slavite dok ne napravimo neki rezultat, poslali smo dobru poruku regionu, pobijedili smo nekoga ko mislio da je nepobjediv. Vratili smo suverinitet građanima – rekao je Abazović, koji je i predsjednik Građanskog pokreta URA.

Izvor: SRNA/RTRS