Sljedeće gazdinstvo koje smo sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisom Pašalićem obišli je bilo je u selu Krivaja, nadomak Prijedora gdje smo obišli dva imanja na kojima se proizvodi mlijeko.
Susret smo imali sa vrijednim domaćinima na terenu, Dragoslavom Radanovićem i Radivojem Piljićem koji su istakli da im je saradnja sa Ministarstvom bila odlična te da im je posebno zadovoljstvo pričinila današnja posjeta ministra, koji im je pružio podršku za budući rad.
 Ministar Pašalić je istakao da će i ubuduće podržavati domaće proizvođače mlijeka. U vremenu velikih globalnih izazova, kakva je pandemija koronavirusa, domaća proizvodnja pokazala je svoj puni značaj.
Lično smatram da u narednom periodu treba još odlučnije i posvećenije nastaviti pružati pomoć usmjerenu na unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima. Skupštinska većina predvođena SNSD je prilikom usvajanja Budžeta grada Prijedora za 2020.godinu, predložila i usvojila, amandman u iznosu od 170.000KM za subvenciju proizvođačima mlijeka od 0.02 KM po litri proizvedenog i prodatog mlijeka.Navedena stavka se nalazi u budžetu i obaveza je gradonačelnika i Gradske uprave da izvrši isplatu subvencije proizvođačima. Insistiram na tome da se hitno krene u isplatu subvencije kako bi se pomoglo proizvođačima mlijeka, izjavio je Dalibor Pavlović.
prijedor24h