Zlostavljanje devojčice trajalo je do njenog punoletstva, kad je odlučila da progovori, iako ju je majka savetovala da to ne čini

Prijedorčanin V. Z. (36) osuđen je u Okružnom sudu u ovom mestu na jedinstvenu kaznu od 12 i po godina robije zbog četiri teška krivična dela seksualnog zlostavljanja sestričine, koje je trajalo punih pet godina.

Identitet optuženog, zbog zaštite identiteta žrtve, nije otkriven.

– Punih pet godina trajalo je seksualno zlostavljanje nesrećne devojčice, a sve je počelo kada je imala 13 godina – otkrio je izvor iz policije.

Optuženi je imao “polne radnje” sa sestričinom u svojoj kući na širem području Prijedora.

Izvor iz policije objasnio je da je čitav slučaj otkriven prošle godine, kada je policija uhapsila V. Z. u jednom selu kod Prijedora.

– Sve je počelo kada je nesrećna devojčica imala 13 godina. Roditelji su je odvodili na selo, gde ju je ujak čuvao. To je tokom postupka uzeto kao posebno otežavajuća okolnost, jer je optuženi na brutalan način godinama iskorišćavao poverenje koje mu je ukazala bliska rodbina – objasnio je izvor iz istrage.

Seksualno zlostavljanje devojčice trajalo je do njenog punoletstva, odnosno punih pet godina, kada je policija došla do šokantnih informacija.

Majka nagovarala ćerku da ne ide u policiju

– Ono što je posebno začuđujuće jeste da je majka pokušavala da odgovori svoju ćerku da prijavi ujaka monstruma. Ipak je devojka smogla snage i pored svih pritisaka odlučila da ispriča sve detalje, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim – dodao je izvor iz istrage.

Pored toga što je majka odgovarala ćerku da prijavi ujaka, devojčica je doživljavala i pretnje od ujaka da nikome ne priča o onome što se događalo u kući strave i užasa.

Tokom istrage, što je potvrdila i prvostepena presuda, optuženi V. Z. je pretio devojčici.