U toku svog mandata, od 2016. godine, Gradonačelnik Grada Prijedora, Milenko Đaković(DNS) je svoje prisustvo za srećan početak školske godine, u 2017., 2018., 2019., i 2020., godini posvetio i obezbijedio samo u jednoj školi, JU OŠ „Branko Ćopić“ u Prijedoru, gdje je igrom slučaja dugogodišnja direktorica iz reda DNS članstva i predsjednik aktiva direktora osnovnih škola. Ove godine je u njegovoj pratnji bio i aktuelni ministar saobraćaja i veza, Đorđe Popović (DNS). Poklon paketići za đake prvake, koje je prilikom svake posjete ovoj školi uručio Gradonačelnik, dostavljeni su i u ostale osnovne škole, za prvačiće čitavog Grada Prijedora, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta svih građana Grada Prijedora. U mnoge osnovne škole, pogotovo one, gdje direktor nije kadar DNS-a, noga Milenka Đakovića nikada nije kročila.

Da li i ostali učenici iz drugih osnovnih škola, naročito đaci prvaci, imaju pravo da upoznaju svog Gradonačelnika, ili su privilegovana djeca samo jedne gradske škole, čiji je direktor DNS direktor? Da li politika upravlja i onom sferom najmlađih, gdje nipošto ne treba da bude prisutna, i pravi razliku između privilegovanih i neprivilegovanih učenika? Da li roditelji ovih i svih ostalih učenika trebaju znati da nam „svo dobro“ donosi DNS, da se reklamiraju kroz budžet naših građana, prikupljaju političke poene, a ako slučajno nemate nikakvog dodira sa ovom strankom, nećete imati napretka u Prijedoru?

Prvi čovjek grada daje primjer svima pa i najmlađima svojim djelovanjem. Da li je etička i moralna odgovornost prema djeci ovog Grada izostala u vladavini DNS-a?

Izvor: prijedor24h