U racijama u dva lokala u Prijedoru i Novom Gradu policija je utvrdila kršenje mjera Republičkog štama za vanredne situacije o okupljanju, a u drugoj raciji zaplijenjen je kokain.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije tokom vikenda su izvršili operativno taktičku mjeru i racije u dva ugostiteljska objekta na području grada Prijedora i Novog Grada. Tom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu kod A.S. iz Cazina pronađena i oduzeta praškasta materija bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nadležnom sudu dostavljen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

– U saradnji sa Gradskom upravom Prijedor – Odsjek komunalne policije i Odsjek za inspekcijske poslove prilikom sprovođenja racije u ugostiteljskom objektu u Prijedoru zatečeno je preko 50 osoba što nije u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske- naveli su iz PU Prijedor.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koji je naredio da se dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta.

Izvor: Srpskainfo