Mirza Pašić, savjetnik u Ministrastvu inostranih poslova BiH na svom Linkedin profilu objavio je poruku Bošnjacima koji sa Srbima prave savezništva ističući da na taj način svoj narod vode u smrt.

Evo najbolje poruke onim Bošnjacima koji žele zaboraviti prošlost i krenuti u svijetlu budućnost. Nacionalne politike Bošnjaka i Srba su divergentne i time su bilo kakva politička savezništva potpuno nemoguća. Ko takva savezništva pokušava da pravi u svijetloj budućnosti ga čeka ostvarenje jasnog predskazanja: “…poletjela crna ptica, biće Pljevlja Sreberenica…” i naravno ne samo Pljevlja, nego sva mjesta gdje Bošnjaci pomisle na bilo šta drugo osim oružane odbrane svog života i svoje časti. Neka je proklet onaj Bošnjak koji sa Srbima pravi bilo kakav politički dogovor, jer svoj narod vodi u smrt – napisao je Pašić.

 

 

Pašić u svojoj poruci ističe da ako se Bošnjaci okrenu svojim prirodnim saveznicima s kojima su uvijek bili na istoj strani, onda se vidi na čijoj je strani brojna nadmoć.

Nakon ove objave, Nenad Nešić, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH pozvao je ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Biseru Turković da odmah pokrene disciplinski postupak protiv službenika tog ministarstva Mirze Pašića zbog govora mržnje i izazivanja vjerske i nacionalne mržnje.

Ovo nije jedini ispad čovjeka koji je službenik ministarstva inostranih poslova. On na društvenim mrežama svakodnevno objavljuje, blago rečeno, antisrpske objave.

 

Takođe, za službenika ovakvog jednog ministarstva, koji je pritom zaposlen u Ambasadi BiH u SAD, poznavanje engleskog jezika mu nije na zavidnom nivou, što se vidi u objavi na twitteru koju je napisao povodom dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak u Bijeloj kući.

 

 

Redovno iznosi i mišljenje o stanju u Crnoj Gori, gdje je poručio Dritanu Abazoviću da “ne zna s kim se u kolo uhvatio”, čime je otvoreno pokazao da je na strani politike Mila Đukanovića, a ne na strani koja je legitimno izabrana na demokratskim izborima koji su nedavno održani.

 

 

Inače, redovno objavljuje teze o tome kako bi BiH trebala da prizna Kosovo, iako je itekako poznat stav srpskog naroda po tom pitanju.

 

Izvor: ATV