epa04645902 The new Q7 e-tron quattro model by German car maker Audi is shown during the press day at the 85th Geneva International Motor Show in Geneva, Switzerland, 03 March 2015. The Motor Show will open its gates to the public from 05 to 15 March presenting more than 250 exhibitors and more than 130 world and European premieres. EPA/MARTIAL TREZZINI

Banjalučka policija jutros je u tom gradu oduzela skupocjeni auotmobil „audi Q7“ jer je tim vozilom počinjeno više saobraćajnih prekršaja, a da nisu plaćene kazne, potvrđeno je za Srpskainfo.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla da je policija jutros prilikom redovnih poslova u Ulici Knjaza Miloša zaustavila pomenuto vozilo.

– Vozilom je upravljao D.G, a kontrolom je utvrđeno da je vozilo u vlasništvu  Ć.K, kao i da D.G. ne posjeduje vozačku dozvolu, ista je istekla i poništena 31. maja 2017. godine. Provjerom službene evidencije, utvrđeno je da postoji više neplaćenih novčanih kazni zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa pomenutim vozilom- pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala da je od D.G. oduzeto navedeno putničko vozilo.

Zbog počinjenih prekršaja protiv D.G. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, kao i rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti vlasnika vozila.

Izvor: Srpskainfo