Na području grada Prijedora trenutno je 14 osoba pozitivno na virus korona, dok se do sada 180 zaraženih oporavilo od oboljenja uzrokovanih virusom, a 17 zaraženih iz grada na Sani  je preminulo.

z Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da je pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji, 38 osoba, te da je zdravstveni nadzor prestao za 2.435 osoba.

-U bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenju radi lIJečenja osoba sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je pet pacijenata od kojih su dva iz Prijedora i po jedan iz Oštre Luke, Kostajnice i Krupe na Uni-saopštili su iz Štaba.

Oni su dodali da je Tim za dezinfekciju grada Prijedora 05. septembra dezinfikovao prostor u zoni objekata osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova na području Prijedora, te izvršio kompletnu dezinfekciju objekta Mašinske škole Prijedor.

-Gradski štab za vanredne situacije je 01. 08. 2020. uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za iznalaženje mogućnosti za proširenje kapaciteta Bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor , odnosno Kovid odeljenja  i  da se na taj način u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije  i povećanja broja oboljelih od novog virusa korona omogući  smještaj i liječenje oboljelih-naveli su iz Štaba.

Ponovo su apelovali na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene te da redovno čiste i dezinfikuju prostorije u kojima borave i rade.

– Obavezuju se direktori osnovnih i srednjih škola na području grada Prijedora da u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije organizuju rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu Institut za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja COVID -19 bolesti na radnom mjestu te da sedmično, odnosno subotom samostalno izvrše dezinfekciju ulaza i holova školskih objekata u skladu sa Uputstvom JZU Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske.-naveli su iz Štaba.

Obavezali su Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor da periodično, odnosno svakih 15 dana izvrši dezinfekciju javnih površina i objekata javnih ustanova na području grada Prijedora.

Izvor: Srpskainfo