Ambasador BiH u Vašingtonu Bojan Vujić je još u oktobru 2019. godine ministru inostranih poslova BiH Igoru Crnatku podnio zahtjev za disciplinskim postupkom protiv Mirze Pašića, ministra savjetnika u Ambasadi BiH u Vašingtonu.

Vujić navodi da je Pašić povredama službene dužnosti doveo do međusobnog nepovjerenja i da su njegovi postupci protivni interesima i ciljevima ambasade, te bi njegov ostanak na trenutnoj poziciji mogao dovesti do težih posljedica.

“Za vrijeme službene posjete Delegacije Bosne i Hercegovine Vašingtonu, Pašić je uporno, sa očiglednom namjerom da opstruiše i spriječi izvršavanje mojih zakonitih dužnosti kao ambasadora Bosne i Hercegovine u Vašingtonu, odugovlačio da mi dostavi plan i program delegacije BiH, odnosno raspored sastanaka predsjedavajućeg SM-a Denisa Zvizdića sa američkim zvaničnicima, lažno me informišući da ‘ne zna’ na kojim sastancima ja kao ambasador mogu biti prisutan”, naveo je između ostalog Vujić.

Podsjećamo, Mirza Pašić je prije nekoliko dana na svom Linkedin profilu objavio poruku Bošnjacima koji sa Srbima prave savezništva ističući da na taj način svoj narod vode u smrt.

Pašić u svojoj poruci istakao da ako se Bošnjaci okrenu svojim prirodnim saveznicima s kojima su uvijek bili na istoj strani, onda se vidi na čijoj je strani brojna nadmoć.

 

Izvor: Banjaluka.net