Prava Crna Gora podržava sporazum koji su potpisali lideri tri koalicije, koje su osvojile većinu glasova na nedavno održanim parlamentarnim izborima, poručio je lider te partije Marko Milačić.

– Podržavamo sporazum, ne zbog toga što je `najmanji zajednički sadržalac` svih nas, već zato što je najmanji zajednički korak koji moramo napraviti da bi zarobljeno društvo oslobodili od okova diktature kleptokratijata – rekao je Milačić.

On je poručio da se sada snažno moraju okupiti oko onih pitanja koja ih povezuju, ukoliko žele da istinski dekriminalizuju društvo i oslobode državu.

Milačić je rekao da je osnovni cilj nove vlade demontaža partitokratskog sistema, izgradnja institucija i slobodnog društva.

– Cilj je izgradnja društva u kojem ćemo slobodno, bratski i sa poštovanjem moći da suočavamo svoje političke ideje i programe, bez bojazni da ćemo zbog toga biti hapšeni i proganjani – rekao je Milačić.

On je istakao da Prava Crna Gora ni za pedalj ne odstupa od svojih uvjerenja, stavova i programa, ali da ideologiju i principe nikom neće nametati, niti će dozvoliti da joj budu nametnuti neki drugi.

– Vizija Prave Crne Gore je država jednakosti, poštovanja i suživota…Naš put je put istine, a naša htjenja su sažeta u riječi pravda – poručio je Milačić.

Izvor: SRNA/RTRS