Nezadovoljni i ogorčeni roditelji, zabrinuti za sigurnost svoje djece u vrtiću “Đurđevak” na Urijama, u svakodnevnom strahu, apeluju na gradske vlasti da pod hitno počnu voditi brigu o vrtićima Grada Prijedora, nakon što se nedavno obrušio strop, u jednoj prostoriji u kojoj borave djeca, na sreću u popodnevnim časovima, kada su djeca već otišla svojim kućama.

Koje posljedice ostavljaju nebriga i nemar direktora vrtića i Gradonačelnika?

Dok se ruše stropovi prijedorskih vrtića, Gradska uprava, zajedno sa Gradonačelnikom, godinama čeka da se riješi „gorući“ problem smještajnih kapaciteta i rekonstrukcija Dječijeg vrtića“Radost“, nekim čudom,  kroz donatorska sredstva ili projekat energetske efikasnosti. Odavno su i direktori vrtića i odbornici u Skupštini Grada Prijedor pokušavali da odobrovolje Milenka Đakovića i njegovog prethodnika, da se konačno u gradskom budzetu nađu bilo kakva sredstva za obnovu i proširenje kapaciteta vrtića, ali bezuspješno. Izlazilo se u medije sa raznim rješenjima od „pogodnih“ praznih prostora preko puta gradske tržnice, pa u Aerodromskom naselju, pa na Pećanima i ko zna već gdje, ali Grad ništa ne uradi, ne adaptira ni ono postojeće, a da ne pričamo o tome da nikada u gradski budžet nije uvrštena nijedna stavka kojom bi se unaprijedio rad vrtića i proširili kapaciteti. Sve staro od objekta, preko vozila za dostavu hrane, do mašine za veš, i isti problemi se ponavljaju već bezbroj puta u izvještajima o radu vrtića. Projekat rekonstrukcije centralnog vrtića kupi prašinu u nečijoj ladici….i opet čeka „nepostojeća“ sredstva…..

Kada će djeca postati prioritet u Gradu Prijedoru? Možda kada bi bila pogodno biračko tijelo, a to nisu, jer u tom slučaju, ako se radi o našem opštem, a ne isključivo o interesu DNS-a, ne možete računati da ćete dobiti podršku iz budžeta svih građana Grada Prijedora… pa ni zbog naše djece?!

prijedor24h