Udruženje “Žene u umjetnosti” Prijedor organizovalo je danas prvi u nizu humanitarnih bazara koje namjerava da organizuje ove jeseni, te tako započelo aktivnosti poslije više mjeseci prekida.

Zainteresovanim građanima će na humanitarnim bazarima biti ponuđeni razni predmeti po simboličnim cijenama, a prihod od prodaje će se usmjeriti za liječenje ili pomoć kome je to potrebno.

Predsjednik Udruženja Biljana Anđelić rekla je da su u pitanju izložbe i animacije lutaka na otvorenom.

– Počinjemo i sa radionicama za odrasle iz svih tehnika kao što su reciklaža nakita i odjeće, ukrasnih predmeta, namještaja, a počinju i dva konkursa za najbolju pozorišnu lutku po drugi put i za najbolju priču – potvrdila je Anđelićeva.

Ona je dodala da će zbog epidemiološke situacije i aktuelnih mjera broj polaznika biti ograničen na četiri, a novina je i onlajn rad u tim manjim grupama od 18.00 do 20.00 časova i subotom od 12.00 do 14.00 časova.

Konkursi za naj (pozorišnu) lutku i najpriču otvoreni su do kraja oktobra.

Udruženje “Žene u umjetnosti” ima osam stalnih članica i više desetina zainteresovanih polaznika škole lutaka, te raznih drugih projekata koje je udruženje provodilo tokom decenije rada na području grada Prijedora.

Izvor: SRNA/Srpskainfo