Opravdali su fudbaleri Rudar Prijedora ulogu favorita u susretu 7. kola m:tel Prve lige Republike Srpske protiv Tekstilca iz Dervente i pobedili na svom terenu rezultatom 2:0 (1:0). “Rudari” sa Sane su golove postizali u poslednjim minutama poluvremena, u 45. i 89, kada su efikasni bili kapiten Nemanja Pekija i rezervista Ognjen Jaćimović.

Ovim trijumfom i sa nova tri boda na svom kontu izabranici trenera Borisa Savića izjednačili su se sa trebinjskim Leotarom na tabeli i zajedno kolo vode, s tim da Hercegovci imaju nešto bolje gol-razliku. I pored trijumfa strateg prijedorskog prvoligaša nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

-Čestitam kolegi Lazareviću, njegovi momci su dali maksimum i odigrali krajnje korektno iako su u Prijedor stigli hendikepirani. Imamo taj problem koji se dešava iz utakmice u utakmicu, kada nam se protivnik postavi nisko tražimo rešenje, patimo se. Videli ste lopta je bukvalno teško ušla u gol kad smo poveli, imali smo pet ili šest šansi kada smo šutirali glavom sa pet metara. Ne samo da nismo postigli pogodak već nismo uspeli ni da pogodimo okvir gola, pto je za svaku analizu jer imamo problem s realizacijom – rekao je Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Ipak, da nije baš sve tako loše i nepovoljno za “rudare” otkrivaju i sledeće Savićeve reči:

-Imali smo ogroman posed lopte. Teško je igrati te utakmice kada u glavi pre već upišete tri boda, mi smo uspeli da pobedimo Tekstilac i najvažnije je da smo ostvarili svoj cilj. Vidite i sami rezultate, u ligi svako svakog može da pobedi. Imamo određenih stvari koje treba da menjamo vezano za naš igrački kadar, pravićemo neka pomeranja. Ono što me posebno raduje jeste da su mladi i talentovani Danilo Marmat i Dragan Bilbija na nivou prvotimaca, pokazali su veliki potencijal i budućnost su kluba, a dolaze iz vlastitog omladinskog pogona.

Lazarević: Časno izgubili

Nakon poraza u Prijedoru Mile Lazarević trener Tekstilca je rekao:

-Došli smo oslabljeni bez četiri igrača koji su imali kartone, dva povređena i dva rovita na terenu, da časno izgubimo, što smo i uspeli, duplim blokom i prepuštenim posedom lopte domaćinu. Imali smo dve-tri situacije, mogli smo da kaznimo domaćina, nismo uspeli. Pogotci su došli u 45 i 89. minutu potpuno zasluženo. Čestitam domaćinu i želim da ostvare svoje ciljebe. Pred nama je da pokušamo da fizički dignemo ekipu sa četiri igrača koja u narednom kolu imaju pravo nastupa, da dobijemo Slobodu. To je vrlo bitna utakmica za nas sa ekipom koja je do sada neporažena. Želimo da se dignemo i pokušamo doći do pobede koja bi nam olakšala finiš polusezone, a onda tokom zimske pauze treba da postavimo kontrektne takmičarske ciljeve.