Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazi se u posjeti Zagrebu.

Dodik se sastao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem, te uručio donaciju Vlade Republike Srpske od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu.

On je komentarisao je sastanak i sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

– Pričaćemo o nepovoljnom djelovanju visokih predstavnika i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma. Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić sve ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate. Posjeta je zvanična, a ni bošnjačkom članu Predsjedništva Šefiku Džaferoviću, kao ni Komšiću niko ne brani da idu bilo gdje – pojasnio je Dodik.

Tokom susreta sa vladikom Porfirijem, srpski član Predsjedništva BiH uručio je donaciju Vlade Republike Srpske. #RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Srijeda, 16. Septembar 2020.

Mitropolit Porfirije je rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije posjeta nekog stranca nego nekoga ko je blizak.

Srpski član Predsjedništva BiH sa mitropolitom Porfirijem posjetio je i učenike Pravoslavne gimnazije Kantakuzine Katarine Branković.

Izvor: RTRS