Republiku Srpsku i Federaciju BiH danas očekuje sunčanije i malo toplije vrijeme.

jetar će biti uglavnom slab i promjenjiv, tokom dana na sjeveru i sjeveroistoku do umjeren istočni, na jugu zapadni. Biće ugodno toplo uz malu dnenvu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 24 do 29, u planinama od 18 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a magle i niskih oblaka ima po kotlinama i uz riječne tokove.

Veoma svježe jutros je bilo u višim predjelima, na Sokocu su u 8.00 časova izmjerena samo četiri stepena, u Kalinoviku pet, na Palama, u Kotor Varošu i Rogatici šest stepeni.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Kneževo, Gacko i Ribnik sedam, Gradiška, Han Pijesak, Bihać, Manjača, Sanski Most i Šipovo osam, Banjaluka, Prijedor, Prnjavor, Mrkonjić Grad, Bugojno, Tuzla, Šamac, Livno, Čelinac, Laktaši, Novi Grad i Srbac devet stepeni.

Na Čemernu, u Doboju, na Bjelašnici, u Bratuncu, Srebrenici i Rudom jutros je u 8.00 časova izmjereno 10 stepeni, u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Sarajevu, Zvorniku, Ugljeviku i Višegradu 11, u Gradačcu i na Mrakovici 12, u Bileći i Širokom Brijegu 14, u Trebinju 17, u Mostaru 19, dok je u Neumu izmjeren 21 stepen Celzijusov.

Izvor: SRNA/Srpskainfo