Pripadnici Policijske uprave Prijedor isključili su iz saobraćaja 33 vozača zbog alkohola, a tri vozača su lišena slobode zbog prisustva alkohola u organizmu većeg od 1,5 promila.
Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je tokom ove akcije slobode lišen i jedan pješak zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu većeg od 0,8 promila.

“Kontrolom poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Komunalne policije, u jednom ugostiteljskom objektu u Kozarskoj Dubici zatečeno je 69 lica, čime je odgovorno lice ugostiteljskog objekta počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Zbog počinjenog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, točenje alkohola maloljetnim licima, policijski službenici uručili su i četiri prekršajna naloga.

Na području Policijske uprave Prijedor ova akcija pojačane planske aktivnosti policijskih službenika s ciljem sprečavanja vršenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, kao i aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnosi na zabranu okupljanja više od 50 lica, sprovedena je od 18. do 20. septembra.

Policijska uprava Prijedor poziva na poštovanje zakonskih propisa, s obzirom da će se sprovođenje pojačane kontrole nastaviti i u narednom periodu.

Izvor: Agencije