Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa sklopio je sporazum sa Tužilaštvom i pristao da bude osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog pokušaja ubistva novinara televizije BN Vladimira Kovačevića, ali je Okružni sud odbacio taj sporazum, otkriva Srpskainfo.

Sudsko vijeće je ocijenilo da kazna nije dovoljno velika, te je odbacila sporazum i suđenje nastavlja svojim redovnim tokom.

Dukić je optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara Kovačevića (38).

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće je isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma. Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu  – nagnječenje mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

Izvor: Srpskainfp