Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je premijer Republike Srpske Radovan Višković čist kao suza kada je riječ o proteklom ratu i da su napadi na njega podvala onih koji kriju svoju ratnu prošlost.

Svaki srpski političar i lider koji pokaže integritet i koji ne popušta na međunarodne ucjene, niti se povija na hajku iz Sarajeva automatski je meta napada – rekao je Stevandić.

On je ukazao da su napadi uvijek bazirani na dvije podvale – prva je da su svi Srbi zločinci, a druga je da su svi Srbi kriminalci.

Stevandić je naveo da su meta napada zvaničnici Republike Srpske koji su u vladajućoj strukturi Srpske koje je izabrao narod.

– Dobri su samo oni koje sarajevska čaršija može da instrumentalizuje – rekao je Stevandić.

On je istakao da lidere i predstavnike Srpske targetiraju oni koji su “preskočili zločine bošnjačkih generala i komandanata korpusa i koji su imenovani na najveće moguće funkcije i ostali u političkom životu kao visokopozicionirani”.

– Oni nemaju drugog posla nego da sakrivajući tu činjenicu targetiraju lidere i predstavnike Republike Srpske koji su čisti kao suza kao što je to i gospodin Višković – rekao je Stevandić.

Izvor: Srpskainfo