Odbojkaški savez Republike Srpske podijelio je danas 50 odbojkaških lopti klubovima iz Prijedora, Gradiške i Mrkonjić Grada. Na ovaj način nastavljena je realizacija projekta pomoći odbojkaškim klubovima širom Republike Srpske.

Ovo je projekat koji je počeo prije otprilike godinu i po dana i ukupno su do sada 33 kluba dobila lopte. Riječ je o loptama za trening i takmičenje, projekat je počeo da se realizuje prije godinu i po dana u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine, na čelu sa proslavljenim odbojkašem Vladimirom Batezom i u saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.  U septembru će biti podijeljeno 140 lopti za 14 klubova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 35.000 KM. Projekat će biti nastavljen kroz donaciju lopti školama odbojke u okviru odbojkaških klubova. Vodili smo se kriterijumom da lopte dobiju prvo izrazoito nerazvijene sredine, zatim, nerazvijene, srednje razvijenje pa na kraju razvijene – rekao je član UO OSRS Slobodan Petrović.

Lopte su juče podijeljene klubovima: OK Prijedor, OK Gradiška, ŽOK Gradiška, ŽOK Kozara i OK Balkana. Lopte je uručio član UO OS BiH iz Republike Srpske Dejan Travar.

Izvor: Srpskainfo