Prijedorska policija traga za muškarcem koji je kod Osnovne škole „Petar Kočić“ na Urijama zvao učenike da uđu u njegov automobil.

Prema saznanjima Srpskainfo, ovaj muškarac je ubjeđivao osmogodišnje i devetogodišnje djevojčice da uđu u njegovo vozilo, ohrabrujući ih riječima da im poznaje mamu i tatu!

Na sreću, niko mu nije povjerovao i djeca nisu ušla u njegovo vozilo.

Kako Srpskainfo saznaje od roditelja, ovaj pokušaj muškarca da namami osnovce da uđu u njegovo vozilo desio se prethodne sedmice oko 10 časova ujutru.

– Muškarac iz vozila se obratio najmanje dvjema učenicama trećeg razreda i rekao im da će ih povesti kući i da im poznaje mamu i tatu. Jedna od majki koja je dovezla kćerku uočila je šta se dešava, ušla u školu i obavijestila upravu o svemu – ispričala nam je majka jednog devetogodišnjaka.

Šokirani roditelji

Dodaje da zbog ovog slučaja više ne smije pustiti svog sina, koji je učenik trećeg razreda, da sam ide u školu.

– U panici smo i strahu, jer to je očigledno manijak. U šoku smo što pod izgovorom da poznaje mamu i tatu poziva djecu da uđu u njegov automobil – ispričala je ona.

Navodi da tokom ove sedmice češće viđaju policijsko službeno vozilo koje patrolira oko škole.

Portparol policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila nam je da je u ponedjeljak školski psiholog prijavio da je prethodnog četvratka nepoznati muškarac u blizini škole pozivao djecu školskog uzrasta u vozilo, nudeći im prevoz.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

– Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenih u prijavi i eventualnog pronalaska osobe – rekla je Alendarevićeva.

Psiholog

Direktor OŠ „Petar Kočić“ Gorana Bosančić rekla je za Srpskainfo da su ih roditelji obavijestili o tome šta se dešavalo u blizini škole.

– Odmah nakon toga smo održali sastanak. Psiholog iz naše škole je pričao s djecom i skrenuo im pažnju da ne trebaju sjedati u vozila s nepoznatim osobama. Takođe, naš psiholg je odmah o svemu obavijestio policiju – ispričala je ona.

Ističe da su skrenuli i pažnju roditeljima o ovom slučaju.

– Po većinu učenika roditelji dolaze poslije škole, pošto naša škola ima široko upisno područje, pa imamo djecu koja pješače i po nekoliko kilometara – pojasnio je Bosančevićeva.

Patrole

Dodala je da sad policija češće patrolira oko škole, a da imaju i školskog policajca.

– Ovo je svakako upalilo jednu vrstu alarma kod nas i, na sreću, nije se ništa desilo. Svakako ćemo i na idućem roditeljskom sastanku razgovarati s roditeljima da objasne djeci kako da se ponašaju u sličnim situacijama – rekla je direktorka.

Podsjetimo, i roditelji u Banjaluci su ostali uznemireni nakon što se pojavila informacija da se u blizini jedne osnovne škole pojavio pedofil, koji prilazi učenicama.

NEPRIJATNA ISKUSTVA

Prijedorska policija je ovog mjeseca uhapsila N. B. zbog sumnje da je polno uznemiravao ženu na području Prijedora. On je osumnjičen da je 2. septembra, skinuo donji veš i pokazao polni organ pred ženom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Jedna Prijedorčanka nam je ispričala da je ovog mjeseca manijaka ugledala u parku kod Pećana.

– Išla sam na posao oko sedam ujutru i ugledala u šiblju muškarca koji je skinuo donji veš i dirao se. Viknula sam da ću zvati policiju i brzo sam prošla kroz park – kaže ona.

Takođe, ljetos je mlađi muškarac vozilom sive boje pratio Prijedorčanku i zaustavio se kraj nje uz molbu da je nešto upita.

– Mislila sam da traži nešto, a on me je upitao “da li ste za seks”. Opsovala sam mu i ostala u šoku, jer on ima oko 25 godina – ispričala je ova žena.

Izvor: Srpskainfo