Kandidatura Gordane Vidović za načelnika opštine Modriča uzburkala je opozicione odnose u toj opštini jer se očekivalo se da će ona, kao dio PDP-ovog kluba poslanika u Narodnoj skupštini, podržati kandidata SDS-a, Jovicu Radulovića, koga podržava PDP.

Međutim, kao lider “Seljačke stranke” odlučila se na samostalni nastup, ne obazirući se na izjave iz PDP-a, preko koga je dobila kompenzacioni mandat u Skupštini, da bi joj najbolje bilo da se povuče. Vidovićeva za ATV kaže da je prelomila i da izlazi samostalno.

“Ja sam odlučila u posljednjem trenutku da se kandidujem smatrajući da ima jedan dio biračkog tijela koji će sigurno podržati mene, a ne bi podržao ostale kandidate”, kaže Gordana Vidović, kandidat Seljačke stranke za načelnika Modriče.

“Seljačka stranka” ima sporazim sa PDP-om i ta saradnja se nastavlja, uvjerava Vidovićeva. Niko nema pravo da se u to miješa što PDP, uvjerava, i nije učinio osim nekih pojedinaca.

Vjerovatno misli na Jelenu Trivić, potpredsjednicu te stranke koja joj je, tokom zajedničkog gostovanja na jednoj privatnoj televiziji u Sarajevu poručila kako očekuje da odustane i da niko u PDP-u nije ništa znao o njenoj kandidaturi.

“To nije fer prema stranci koja će odlučiti kako će se postaviti ako istraje na kandidaturi. Trebalo je da nas pita”, rekla je Trivićeva.

Ali niko ih ništa nije pitao. Po Gordani Vidović, dogovor sa PDP-om za parlamentarne izbore ne vrijedi za lokalne. Koliko sve ovo može da naruši odnose PDP-a i SDS-a u Modriči tek će da se vidi. U PDP-u misle da neće jer, kako tvrde, nisu znali šta će Vidovićeva uraditi. U SDS ne kriju da ih je njena kandidatura iznenadila.

“I za opštinski odbor PDP, onako kako je to nama preneseno, ta kandidatura je bila iznenađujuća. Kažem vam, to nije narušilo naše koalicione kapacitete, naprotiv. Međutim, kažem, imamo apsolutnu podršku i jedinstvo unutar organa stranke, bez obzira na zlurade komentare”, kaže Jovica Radulović, kandidat SDS za načelnika Modriče.

A po njima itekako ima nezadovoljnih i unutar SDS-a, ali Radulović uvjerava da su jedinstveni. Komentar, preko svoje stranice, šalje i opozicioni poslanik Nebojša Vukanović koji Gordanu Vidović, zbog kandidature, naziva ”Seljančica Goca”, navodeći da su u pitanju njene ”vratolomije i prljave igre”. Koleginicu iz Skupštine nazvao je ”lažnom predstavnicom seljaka i samozvanom predsjednicom Seljačke stranke” koja je za njega ništa drugo do ”prikolica”.

Vukanović smatra i da je Vidovićeva pokazala pravo lice i odlučila da unovči komepenzacioni mandat. Mnogi upravo u ovakvim reakcijama vide da su odnosi itekako narušeni i da postoji strah da bi Vidovićeva mogla da odvuče glasove opozicionom kandidatu. Modričani imaju svoje mišljenje.

Modriča je jedina opštine koja u trci za načelnika ima četiri kandidata, među kojima su dvije žene. Uz Vidovićevu, na tu poziciju pretenduje SNSD-ova Mara Milošević. Treći je SDS-ov Radulović, a četvrti kandidat socijalista Risto Marić.

Izvor: ATV