Posle pobede od 2:0 u komšijskom derbiju punom tenzija protiv Borca iz Kozarske Dubice, a zahvaljujući remiju Leotara u Novom Gradu protiv Slobode fudbaleri Rudar Prijedora osamostalili su se na čelnoj poziciji Prve lige Republike Srpske. Golovima Luke Kulenovića i rezerviste Nemanje Matovića još u prvih 45 minuta “rudari” sa Sane stigli su do ozbiljne prednosti koju nisu ispustili do kraja i zasluženo su trijumfovali u utakmici protiv motivisanog i kvalitetnog rivala.

Posle utakmice Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora čestitao je svojim igračima na igri i pobedi istakavši da je njegov tim nastupio oslabljen u ovom susretu.

-Znali smo da je ekipa Borca dobro vođena, da je jako specifična ekipa koja igra možda i najintenzivniji fudbal u Prvoj ligi Republike Srpske. Moj kolega Zoran Bujić ima kontinuitet u radu i dobro ih godi, odlično je selektirao tim i uz nastavak tog rada, ta ekipa će biti u vrhu tabele. Rezultati Borca me nisu do sada čudili, a i ova je utakmica pokazala da nisu slučajnost – istakao je Boris Savić, strateg Rudar Prijedora, a potom i dodao:

-Odigrali smo prvo poluvreme jako dobro, postigli dva pogotka, imali još dve-tri situacije da budemo i ubedljiviji, uz zicer ekipe Borca na 1:0 kada je naš golman Nemanja Petrović odbranio. Svesno smo drugo poluvreme prepustili inicijativu gostima, mislim da Borac nije uputio nijedan udarac na gol, Dubičani su imali terensku inicijativu. Imali smo problem povreda Nemanje Pekije i Perice Ivetića, nisu ni igrali, takođe Predrag Zekanović se povredio, na kraju smo ostali bez izmena. Imali smo četiri-pet startera do 21 godine što je po meni jako pozitivna stvar. Kolegi Bujiću puno sreće u nastavku prvensta i nadam se da će nastaviti u dobrom ritmu. Što se nas tiče okrećemo se sledećim obavezama, prvo Olimpiku u Kupu BiH, a potom i gostovanju u Brčkom kod Jedinstva.

Prvi pogodak za Prijedorčane, već u drugom minutu, postigao je Luka Kulenović kojim je najavio svoje bolje i efikasnije igre svojim prvencem u dresu “rudara”.

-Nismo u nekim utakmicama bili na željenom nivou, ali u poslednja tri meča je sve bilo kako treba, u dobroj smo formi, osvojili smo sedam bodova i sada smo prvi na tabeli. Moramo da nastavimo u ovom ritmu, nećemo se opuštati i u svaki meč ćemo da ulazimo maksimalno motivisano i borbeno sa ciljem da pobedimo Svestan sam da nisam na početku igrao kako treba, razgovarao sam sa trenerom i ljudima u klubu, ali je sada sve u redu. Poslednje dve utakmice sam bio starter, došao je i gol, a nadam se da će ih biti još. Nijednog protivnika ne smemo da potcenimo i tako ćemo ući u susret sa Jedinstvom. Oni jesu u donjem delu tabele, ali neće biti opuštanja, želimo pobedu koja će nas ostaviti na prvoj poziciji i posle narednog kola – istakao je optimistički Luka Kulenović, napadač Rudar Prijedora.

Tri meča

Do sada su u istoriji Prve lige Republike Srpske Prijedorčani i Dubičani odigrali tri meča, “rudari” imaju dve pobede, uz jedan remi.

Prvi okršaj dva potkozarska kluba za bodove u eliti Republike Srpske bio je na otvaranju sezone 1996/97, 18. septembra na Gradskom stadionu u Prijedoru bilo je 4:1 za tadašnjeg aktuelnog šampiona Zapada. Na proleće, 29. marta 1997. godine na stadionu Đolovi u Kozarskoj Dubici bilo je nerešeno – 1:1. U minulu subotu Prijedorčani su opet slavili na svom terenu (2:0).