D.T. iz Gradiške poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjoj Šnjegotini kod Teslića, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je reno kilo kojim je upravljao M.T. iz Čelinca sletio s puta.

“Policijskoj stanici Teslić, jutros oko 7 časova prijavljena je saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u korito rijeke Lukavac, u mjestu Šnjegotina Gornja”, saopšteno je iz PU Doboja.

U saopštenju navode da je izlaskom na lice mjesta u koritu navedene rijeke zatečen putnički autobobil reno kilo dok se na mjestu suvozača nalazilo beživotno tijelo nepoznatog lica a vozač nije zatečen na licu mjesta.

“Utvrđeno je da je u navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno stradalo lice inicijala D.T. iz Gradiške, dok je vozilom upravljalo lice inicijala M.T. sa područja opštine  Čelinac, koji je pronađen kod kuće, te je isti zbog vidnih povreda prevezen u Dom zdravlja Teslić gdje mu je ukazana ljekarska pomoć”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je izvršenim alkotestiranjem navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 55 g/kg.

Ovom prilikom je utvrđeno da je do nezgode došlo sinoć oko 22. 00 časova.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj a isti su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

Protiv lica inicijala M.T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenopm krivičnom djelu „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i krivičnom djelu „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“.

(Nezavisne)