Član predsjedništva banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a i kandidat za odbornika ove stranke u Skupštini grada Miroslav Popržen pozvao je PDP da se oglasi o slučaju hapšenja njihove kandidatkinje za odbornika zbog fizičkog napada na ženu u Banjaluci.

– Već mjesecima svjedoci smo priče o odgovornosti i principijelnosti PDP-a, odnosno njihovih vođa, a imamo primjer fizičkog obračuna od prije dva dana, gdje je gospođa sa njihove liste uhapšena, a niko od njih se nije oglasio o tome, a toliko su pričali o odgovornosti i poštenju – rekao je Popržen.

Popržen je pozvao predstavnike PDP-a da se oglase i, kako je rekao, bar prokomentarišu ovaj slučaj, pitajući da li su fizički obračuni dio promjena koje ova stranka najavljuje u slučaju izborne pobjede.

– Ivan Begić je skrnavio spomenik žrtvama zemljotresa, a Draško Stanivuković se nije očitovao o tome. Sada imamo ovaj slučaj fizičkog obračuna… Stanivuković je jednom prilikom rekao da će istjerati iz partije svakog ko napravi sklandal, a sada smo u prilici da vidimo hoće li se to desiti – rekao je Popržen.

On je pozvao da PDP da pokaže političku odgovornost.

Podsjećamo, prema pisanju medija, policija je uhapsila Draganu Kljajić, koja se nalazi na odborničkoj listi PDP-a za lokalne izbore, zbog napada na sktivistkinju “Pravde za Davida”.

Izvor: RTRS