U prijedorskom naselju Vrbice uveden je u posao izvođač radova na izgradnji nove vodovodne mreže za pedeset domaćinstava, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
Riječ je o projektu vrijednom oko 72.000 KM kojim su obuhvaćeni stanovnici ulica Šeste sanske, Jasenovačkih žrtava i Miloševačke.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove Zlatko Ritan rekao je da bi radovi trebalo da budu završeni u roku od mjesec i po dana.

“Ovaj dio naselja imao je jako lošu vodovodnu mrežu u prethodnom periodu, tako da dolazimo sa projektom koji će obezbijediti kvalitetno napajanje vodom ovih domaćinstava”, rekao je Ritan.

Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”, čiji je direktor Radenko Crnogorac istakao da će se rok od 45 dana svakako ispoštovati uz nadu da će biti i povoljni vremenski uslovi.

“Ovaj projekat obuhvata izgradnju sekundarne mreže, 40 kućnih priključaka i mrežu u dužini 1.250 metara”, rekao je Crnogorac.

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Orlovača Ranko Jakovljević rekao je da su se mještani ove tri ulice do sada snabdijevali iz vodovodne mreže malog kapaciteta koja je samoinicijativno izgrađena prije više godina.

Slične aktivnosti na rekonstrukciji ili izgradnji vodovodnih i kanalizacionih mreža trenutno se izvode u više prijedorskih naselja među kojima su Donji Garevci, Čarakovo, Gomjenica i naselje Janjić pumpa.

Izvor: Agencije

Foto: prijedorgrad