ВЛАСЕНИЦА, 14. МАЈА /СРНА/ - Општинска организација Црвеног крста у Власеници је, у оквиру обиљежавања Недјеље Црвеног крста, власеничким медицинарима данас поклонила тунел за дезинфекцију, који је монтиран на улазу у Дом здравља.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je večeras da je mitropolit Amfilohije pozitivan na virus korona i da je prethodne dane proveo u izolaciji.

Iz Mitropolije je saopšteno da je mitropolit ušao danas u cetinjsku Bolnicu “Danilo Prvi” radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti.

– Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija – ističe se u saopštenju.

Iz Mitropolije su dodali da je opšte mišljenje ljekara da je mitroplitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.

– Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi – kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih – zaključuje se u saopštenju MCP.

Izvor: RTRS